Norvégiában már mobilon nézik a TV-t

2004. június 28.
1.8201
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
A Norvég közszolgálati televízió napi 24 órában műsorokat sugároz mobiltelefonos felhasználók számára.

Az adásokkal egyelőre a mobilosok tv-nézési hajlandóságát kívánják tesztelni. A norvég televízió saját műsorának közvetítésén kívül speciális tartalmakat, például óránkénti külön hírcsokrot is kínál mobiltelefonos nézőinek. Elmondásuk szerint amennyiben a piac felfut, további, külön a mobilosoknak szánt szolgáltatások beindítását is tervezik.

A visszajelzések egyelőre kedvezőek - a mobiltelefonos műsorszórás első 8 órájában mintegy 2000 klipet töltöttek le készülékeikre a felhasználók. A kísérleti adásoknál 3GP szabvány technológiát alkalmaznak, így bármely hálózathoz tartozó, mozgóképes megjelenítésre alkalmas készülékkel rendelkező felhasználók élvezhetik azokat, külön médialejátszó szoftver letöltése nélkül. A televíziós társaság egyelőre ingyenesen kínálja műsorait a mobilszolgáltatóknak, a felhasználóknak azonban 30-50 euró közötti letöltési díjat kell érte havonta befizetniük. A norvég tévések kedvező folyamatokat jósolnak a közeljövőre, melyek szerint 2005-re már az új mobiltelefonok 80%-a rendelkezni fog médialejátszó alkalmazással, maguk a hálózatok pedig egyre gyorsabbak és jobb minőségűek lesznek.

A brit BBC szintén kínált már különféle archív műsorokat mobilcégeknek, tavaly például a Vodafone előfizetői tölthették le maguknak a sikeres Waczak Szálló televíziós sorozat egyes részeit. A BBC képviselői elmondták, hogy jelenleg is tárgyalásokat folytatnak az összes nagyobb mobil távközlési céggel további szolgáltatások nyújtásáról.
nincs még hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Neurotic profiljaiPet profiljagery1113 profiljaGargameth profiljadarkomen profilja