Nincs vevő a BenQ Mobile-ra

2007. január 04.
1.4901
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
Bár az elmúlt héten száz körüli volt az érdeklődők száma, szerdán délig egyetlen konkrét vételi ajánlat sem érkezett a BenQ Mobile német mobilgyártóra.

A cég csődgondnokának szerdai közlése szerint az érdeklődőkkel folytatott tárgyalások azon futnak zátonyra, hogy mekkora forgalom lenne elvárható a cégtől. A BenQ Mobile a negyedik negyedben csak 51 millió eurós forgalmat bonyolított, ezt eredetileg 391 millió euróra tervezték. A cég még 260 dolgozót foglalkoztat termékeinek kifutó termelésében, a korábbi 3 ezer főből.

Ebből 160 főt január végéig foglalkoztatnak a gyártásban, százan pedig az adminisztrációs feladatokat látják el. 500 dolgozó már a múlt hónapban felmondott, többségükben a Siemensnél - a BenQ Mobile korábbi tulajdonosánál - találtak másik munkát.

Kedden hivatalosan is kimondták a német BenQ Mobile csődjét, miután a cég már három hónapja bejelentette összeomlását. Működése hivatalosan is leáll, jelenleg már csak a kifutó termelés folyik. Az illetékes bíróság már megindította a csődeljárást.

A október elején csődvédelmet kért németországi mobilgyártó vállalatára a tajvani BenQ elektronikai óriáscég: vesztesége az idei második negyedévben 60 millió euró volt, működésének kezdete óta 840 millióra nőtt.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Kisember001 profiljamarco profilja