Nem okozhatnak daganatos megbetegedést a mobiltelefonok

2008. február 09.
1.7271
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gömi profilja, adatai
Gömi
Egy ausztrál egyetemen végzett kutatás azt vizsgálta, vajon lehet-e negatív élettani hatásuk a mobilkészülékeknek, illetve hogy a különböző hétköznapi szenvedélyek mennyiben befolyásolhatják a daganatos megbetegedések kialakulásának lehetőségét.

A kutatás eredménye szerint nincs közvetlen összefüggés a telefonok használata, illetve a betegség között, cáfolva ezzel azokat a sztereotíp elméleteket, melyeket a mobiltelefonokkal kapcsolatban hallhattunk az elmúlt években.

A kutatás apropója a rák világnapja volt. Több különböző emberi tevékenységet vettek elő a kutatók, vizsgálván ezek mennyire lehetnek károsak az emberre a kockázat szempontjából. Ezek között szerepelt a dohányzás, az alkohol-fogyasztás, kávé fogyasztása, a dezodorok használata, a klóros víz fogyasztása, illetve a mobiltelefonok használata is. A vizsgálat mikéntéjéről sajna nem tudhattunk meg sokat, a kutatást végző orvosok viszont bizonyosak afelől, hogy a telefonálás veszélytelen, ahogy a klóros víz sem okozhat megbetegedést, és a dezodorok sem, a kávé pedig csak némi kockázatot jelenthet.

Az alkoholt és a dohányzást viszont már komolyabb rizikó faktorként könyvelték el, (ki hitte volna?) a legnagyobb veszélynek pedig a két tevékenységet együtt űzők lehetnek kitéve.
nincs még hozzászólás

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja