Németországban a zeneletöltések 10%-a mobilon történik

2006. február 24.
1.5411
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
Egyre több olyan német állampolgár van, akik telefonjuk segítségével töltik le maguknak kedvenc dallamaikat.

Az elmúlt esztendőben az országban az összletöltések több mint 10%-a a mobilhálózatokon keresztül valósult meg - adta hírül a GFK piackutató intézet. "2004-ben még csak kevesen vették igénybe ezeket a szolgáltatásokat. A növekedés annak köszönhető, hogy az új készülékek nagy részét a gyártók már felvértezik MP3-lejátszóval.

A Music-Download egyre népszerűbb lesz majd a felhasználók körében, mivel a szolgáltatások ára is napról napra csökken"- nyilatkozta Ulrike Altig, a GFK Media Control részlegvezetője.

A BITKOM szakmai egyesület szakértői szerint ez év végéig Németországban a jelenlegi 2,3 millió felhasználóról 9 millióra ugrik majd az UMTS-mobilokkal rendelkezők száma, ami arra enged következtetni, hogy ezentúl még többen fognak majd készülékeik segítségével zenefájlokat letölteni.

A tanulmányból kiderül, hogy leginkább a fiatal korosztály részesíti előnyben a mobil-letöltést, akik körében a Sony Walkman-telefonja, a Nokia N90-ese és a Siemens S75-ös készülékei a legkedveltebbek. A gyártók is biztosak abban, hogy a jövőben még nagyobb lesz a kereslet a letöltő-szolgáltatások iránt, ezért a zeneiparral együttműködve azon dolgoznak, hogy még több zeneletöltést- és lejátszást támogató készüléket hozzanak forgalomba.
1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

16 éve, 1 hónapja és 4 napja

[Tiltott felhasználó!]

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljarDAVE profilja