Mobiltelefonján írt könyvet egy olasz szerző

2007. július 29.
1.6071
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
Robert Bernocco olasz informatikus a munkahelyére való utazás közben, mobiltelefonján írt meg egy teljes regényt, amit aztán egy erre szakosodott internetes portálon jelentetett meg.

Bernocco otthoni szabadidő híján munkába menet és onnan hazafelé utazva Nokia mobilján, a T9 szövegbeviteli alkalmazás segítségével írta meg ?Compagni di Viaggo? (?Útitársak?) című 384 oldalas science-fiction regényét. A szöveget az sms-rövidítések használata nélkül, hivatalos olasz nyelven írta, és kisebb bekezdések formájában mentette el mobilján. Ezeket aztán otthoni számítógépén szerkesztette meg, és a kész művet a hagyományos kiadók helyett a Lulu.com internetes portálon jelentette meg.

A Lulu.com-ot Bob Young kanadai üzletember hozta létre könyvek, videók és multimédiás tartalmak internetes publikálására, és jelenleg 323 ezer tartalom található rajta. Bernocco könyvét eddig 19 720-an töltötték le, példányonként 17,38 dollárért.

Bernocco a sajtónak nyilatkozva elmondta, hogy az újszerű könyvírási módra csupán az időhiány vitte rá, vagyis nem ezzel akart reklámot csinálni művének. Ennek ellenére most büszke rá, hogy a nehézségek dacára végre publikált szerző lett.
1 hozzászólás

kpal

9 éve, 2 hónapja és 4 napja

Védi a természetet nem kell ceruza+papír. mosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja