Mobilszolgáltatók szövetkeznek a Google ellen

2007. február 07.
1.6131
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
A Sunday Telegraph értesülései szerint Európa legnagyobb mobilszolgáltatói olyan mobil keresőprogram kifejlesztését fontolgatják, amely méltó konkurenciája lehetne a piacvezető Google-nak.

A brit lap hírül adta, hogy a Google-ellenes megaszövetséghez csatlakozna a Vodafone, France Telecom, Telefónica, Deutsche Telekom, Hutchison Whampoa, Telecom Italia valamint az amerikai Cingular is, amely konszernek képviselői a jövő heti 3GSM nemzetközi hírközlési szakkiállításon ülnek majd tárgyalóasztalhoz, hogy megvitassák egy saját kereső kifejlesztésének a lehetőségeit.

A szolgáltatók között dúló árháború miatt egyre nagyobb bevételkieséseket kell elkönyvelniük a telekommunikációs vállalatoknak, ezért úgy döntöttek, hogy ezt a veszteséget a mobilkereső-piacra való betöréssel próbálják meg ellensúlyozni.

A mobil internetben rejlő lehetőségeket csak most kezdik felfedezni mind a reklámozók, mind pedig a szolgáltatók is, azonban a tendencia igenis azt mutatja, hogy egyre több felhasználó csatlakozik a világhálóra maroktelefonjáról, így például Angliában már az ügyfeleknek hozzávetőlegesen a 20%-a netezik rendszeresen mobiljáról.
nincs még hozzászólás

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja