Mit csinálsz éppen? - Küldd el mobilvideóban

2007. szeptember 11.
1.5471
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
A Mobil Show 2007 kiállításon bemutatták a spOtmob internetes szolgáltatást, amelynek használatával a mobiltelefonokkal készült rövid videókat azonnal közzé lehet tenni a világhálón.

A spOtmob oldalára mindenki elküldheti az életének egy-egy pillanatát rögzítő videóspotot és ezt az egész világ láthatja. A Twitter szlogenje azt kérdezi, mit csinálsz éppen, és erre egy rövid (160 karakter) szöveges üzenetben lehet válaszolni. A spOtmob-nál a szöveges üzenet helyet egy rövid videót lehet elküldeni, így nemcsak elmondani lehet, mi történik éppen velünk. hanem meg is lehet mutatni. A spOtmob használata ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A regisztráció során minden felhasználó kap egy egyedi email címet, amire majd küldeni kell a videóspotokat.

Ez az egyedi cím teszi lehetővé, hogy a rendszer azonosítani tudja, kinek az életéhez tartozik a beküldött videó. Akinek a telefonja alkalmas erre, a videó elkészítése után azonnal elküldheti azt elektronikus levélben. Ha a mobillal nem tudunk e-mailt küldeni, vagy például külföldön vagyunk és magasak az adatforgalmi roaming díjak, akkor a videót később, számítógépről is feltöthetjük. Minden spotot elláthatunk címkékkel, így könnyen meg lehet találni egy-egy esemény különböző nézőpontból készült videóit is. A spotok között a felhasználók neve alapján is válogathatunk, egy-egy névre kattintva láthatjuk az illető által feltöltött összes anyagot.

A spOtmob segítségével megmutathatjuk mi történik velünk, mit csinálunk éppen. Ezenkívül használhatjuk videós üzenetküldésre is, például egy nyaralás alkalmával csak kell venni egy-egy kis videót, elküldeni azokat e-mailben, és a világ minden pontján élő ismerősünknek megmutathatjuk, hol járunk. Egy további felhasználási lehetőség egy minden eddiginél gyorsabb hírközlési csatorna. A hírügynökségek és természetesen magánszemélyek is használhatják arra a rendszert, hogy az események történésének időpontjában küldjenek az egész világ számára látható rövid tudósításokat.

Jelenleg a szolgáltatás nyilvános tesztelése folyik, erre a http://spotmob.com/user/register címen lehet jelentkezni.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja