Megszünteti Bluetooth részlegét az Ericsson

2004. augusztus 31.
1.3921
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
Az Ericsson feloszlatja a Bluetooth vezeték nélküli adatátviteli eljárás kifejlesztésében úttörő szerepet játszó "Technology Licensing" részlegét, és egyben beszünteti a technológiához kapcsolódó hardverfejlesztéseket.

Johan Akesson, a cég technológiai marketing-ügyeiért felelős alelnöke a hírrel kapcsolatban elmondta, hogy az Ericsson nem vonul ki teljes egészében a Bluetooth területről. A szoftverfejlesztéseket ugyanis ezentúl az "Ericsson Mobile Platforms" részleg veszi át.

Másfelől pedig a vállalat továbbra is tevékenyen részt vesz majd a technológiát támogató cégeket tömörítő "Special Interest Group" elnevezésű csoport munkájában. Emellett egy kisebb csapat a jövőben is a cég Bluetooth termékeit vásárló ügyfelek rendelkezésére áll majd. A részleg feloszlatása után ugyanakkor nem tervezik újabb, a technológián alapuló hardvereszközök és hálózati protokollok fejlesztését és gyártását.

Akesson azt is elmondta, hogy a Bluetooth részleg mintegy 125 dolgozójának többségét más területekre irányítják át, így szinte mindenki megmaradhat majd a cég kötelékein belül. A döntés hátterében állítása szerint üzleti megfontolások állnak.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja