Megérkezett a Skype-mobil

2007. november 20.
4.9671
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
Már láthattunk kifejezetten Skype-hoz készített vonalas készüléket, de most egy brit szolgáltató megkezdte az első Skype-mobil tömeges kiskereskedelmi forgalmazását.

A nagy-britanniai ?3? nevű mobilszolgáltató cég a Skypephone nevű mobil készülékcsalád kizárólagos forgalmazásába kezdett. A telefon 49 font 99 pennybe kerül, ami nyugodt szívvel nevezhető középkategóriás árnak, bár brit telefontulajdonosok többsége megszokta, hogy előfizetése mellé ingyen kapja készülékét, így kicsit feljebb csúszik a Skypephone valós ársávja. Az újdonság ereje azonban minden bizonnyal meglehetős érdeklődést generál majd. Ez érthető is, hiszen a Skype lényegéből adódóan a beszélgetések díja ezek után ingyenes.

A hívásokat elősegítendő, a szokásos mini joystick helyén egy külön Skype gombot találhat a felhasználó. A készülék három színvariációban, fekete, fehér/kék, fehér/rózsaszín külsőben rendelhető. Maga a telefon egy napjainkkal lépést tartó eszköz, 2 megapixeles kamerájával és 256 MB-os SD memóriakártyájával semmiképpen sem élvonalbeli, de nincs is miért szégyenkeznie, hiszen rendelkezik böngészővel, mobil-tv kezelési képességekkel, és természetesen beépített zenelejátszóval is. A készülék mérete 100 x 44 x 13,6 milliméter, súlya 86 gramm.

Ugyan 256 MB-os kártya jár hozzá, de rendelkezik 16 MB belső memóriával is, az SD-kapun keresztül pedig akár 1 GB-osra is bővíthetjük tárolókapacitását. A gyártó 320 órás készenléti, 270 órás beszélgetési és 170 órás videotelefonálási időt ígér. Az elsőségért folytatott verseny kiélezettségét jól mutatja, hogy a meglevő Bluetooth és Google kompatibilitás mellett a Windows Live Messenger kezelését a közeljövőre tervezik, ám már enélkül is piacra dobták a Skypephone-t.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Remulto profiljamuki profiljaGargameth profiljaBotyi profilja