Megérkezett a Gphone, de szoftver formájában

2007. november 06.
1.5581
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
A Google ma hivatalosan bejelentette oly régóta várt telefonos termékét, ám az nem hardver, hanem szoftver formájában érkezik, Android névvel megteremtve az első kifejezetten mobilokra szánt átfogó nyílt platformot.

A Google az Androiddal egy máris széles támogatottságot élvező nyílt szoftverkörnyezetet teremt meg, ami átszabhatja a mobilpiac jelenlegi képét. A T-Mobile, a Motorola, a Samsung, az LG, a HTC és a Qualcomm által is támogatott platform egyszerre kínál operációs rendszert, készülékre szabott funkciókat és kezelőfelületet, valamint hozzá kifejlesztett alkalmazásokat is.

Az ötlet lényege, hogy egy olyan nyílt környezetet hozzanak létre, mely egészen új alapokra helyezik a mobiltelefonok világát. Kinek ne lenne ismerős a tucatszám erőltetett menetben piacra dobott mobilok számos szoftverhibája, melyeken már sajnos nem hogy nem lepődik meg a tapasztaltabb felhasználó, de szinte számít rájuk. További probléma a későn kiadott frissítések minősége, illetve a támogatás rövid periódusa, hiszen úgyis csak egy-két évre szánják a készülékeket. Ez azonban nem segít a vásárlók napi problémáin, vagy éppen a különböző márkák közötti kompatibilitási problémákon. Az Androiddal végre valódi evolúció indulhatna meg a mobiltelefonok szoftverei terén, ráadásul ezt a folyamatot külsős fejlesztők is elősegíthetnék a mainál jóval hatékonyabban.

Az első Android alapú telefonok megjelenésére tavasz környékén számíthatunk, akkor azonban szinte biztosan, mivel a több mint 30 támogató vállalat között a nagy készülékgyártóktól kezdve chip és alkalmazásfejlesztők is vannak, mint a Texas Instruments, az Nvidia, vagy az eBay. A Google részéről pedig teljesen logikus lépés, hogy nem az Apple iPhone-nak akar konkurenciát állítani, ennél sokkal kockázatmentesebben és megkerülhetetlenebbül jelenhet meg a mobilpiacon, és a jövőbeli kilátások is kecsegtetőbbek. Gondoljunk csak arra, hogy a vállalat végre a mobiltelefonokon is tömegesen reklámozhat majd, ami bevételei döntő többségét biztosítja.
nincs még hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

iPet profiljaWickedSick profiljaM.O.R.P.H. profiljagery1113 profiljamarco profilja