Megakadályozták a Symbian Nokia általi bekebelezését

2004. július 08.
1.4231
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
A Symbian mobilszoftvercég többi tulajdonosa megakadályozta, hogy a fő részvényes Nokia megszerezze a vállalat többségi tulajdonjogát.

A Panasonic, a Sony Ericsson és a Siemens elővásárlási jogukkal élve felvásárolták a korábbi tulajdonostárs Psion eladásra kínált részvényeinek egy részét, ezáltal megakadályozva azt, hogy a Nokia legyen a társaság többségi tulajdonosa. A Psion még februárban felajánlotta a Nokiának a vállalatban birtokolt 31,1%-os részesedését, amelynek révén a Nokia a Symbian részvényeinek 63%-át szerezhette volna meg.

Márciusban az Ericsson bejelentette, hogy a többi tulajdonost meggyőzve, segítségükkel megpróbálja magakadályozni, hogy a finn cég 50%-nál több részvényt birtokolhasson. A lépést sikeresen meg is tették, így most a Siemens részesedése 4,8-ról 8,4, a Panasonic-é 7,9-ről 10,5, a Sony Ericsson-é pedig 1,5-ről 13,1 százalékra nőtt, míg a Nokia az új felállás szerint a Symbian részvényeinek 47,9%-át birtokolja a korábbi 32,2%-hoz képest.

A Nokia közleményében üdvözölte a fejleményeket. Matti Alahuhta, a finn mobilcég alelnöke és stratégiai igazgatója elmondta, hogy fő céljuk a Symbian hosszú távú sikerének biztosítása. Hozzátette, hogy a részvényesek elkötelezett magatartását bizonyító lépés jól mutatja, hogy a vállalat most és a jövőben is képes lesz megfelelni a kihívásoknak. A Symbian jelenleg abszolút piacvezető a 2,5 G és 3G mobiltelefonos szoftverek terén, habár növekvő versennyel kell szembenéznie, elsősorban a Microsoft részéről.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Kisember001 profiljamarco profiljaManiac profilja