Már csak néhány éve van hátra a hagyományos vezetékes telefonnak

2005. május 19.
1.2981
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
Az internetes telefonálás az elkövetkező években teljesen kiszorítja majd a hagyományos telefon beszélgetéseket - erre a következtetésre jut a "connect" német szakfolyóiratban megjelent szakmai jelentés.

Ma még nem jósolható meg, mennyi időt vesz majd igénybe, amíg megtörténik az átállás a "Voice over IP"-re (VoIP), de ez mindenekelőtt attól függ majd, hogy milyen tempóban terjed el a szélessávú internet-elérés. A jelentés szerint piackutatók arra számítanak, hogy a jövőben a magán telefonbeszélgetések 80 százalékát teljes egészében az interneten keresztül bonyolítják majd le.

A fennmaradó 20 százalék a világhálóról jut majd el a hagyományos telefonkészülékekhez.

Igaz viszont, hogy tavaly év végén Németországban csupán félmillióan rendelkeztek a szükséges technikával, s e félmillió fele rendszeresen az interneten keresztül telefonál.

Szakértők arra számítanak, hogy elsősorban a vállalatok alakítják át telefonos berendezésüket VoIP-rendszerre. A jelentés ezzel kapcsolatban idézi a Deloitte Touche vállalkozási tanácsadó cég által elvégzett felmérést, amely szerint 2006-ra a világ 2000 legnagyobb konszernjének alkalmazottjai már a VoIP-rendszerrel fognak telefonálni. A magánháztartásokban ez az arány 2007-ig a jelenlegi 17 százalékról annak kétszeresére növekszik.

A jelentés a VoIP-rendszer németországi elterjedésének akadályát látja abban, hogy ott a legtöbb európai államtól eltérően a DSL-csatlakozás csakis a hagyományos telefonállomással együtt kapható.
nincs még hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt