Macrogate: netszerű telefonálás 11 féle Nokia mobillal

2007. december 18.
1.9441
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
Ma bejelentették, hogy Magyarországon a Macrogate IPsytems Kft.

támogatja a Nokia wlan-képes mobilkészülék modelljein az internetes telefonszolgáltatás használatát. Az együttműködés alapja, hogy a Nokia wlan-képes készülékek teljes értékű mobil internetes telefonként is használhatók, a gyárilag telepített szoftver segítségével. A mobil internetes telefonálás jellemzője, hogy a hangot adatcsomagok formájában továbbítja a wlan-kapcsolaton keresztül az interneten, így lényegesen olcsóbb percdíjakkal lehet számolni vezetékes és külföldi irányba. A roaming fogalmát is mindörökre száműzhetjük telefonszámlánkról, hiszen az internet nem ismer országhatárokat.

Gyakorlatilag: ha a készülékünkkel csatlakozunk egy megfelelő wlan/wifi hálózathoz, a számot beírva vagy a telefonkönyvből kiválasztva nem a GSM hálózatot használjuk, hanem az interneten keresztül a Macrogate végződteti a hívást.Nem számít, hogy hol vagyunk, a hívás díját mindig a hívott számhoz tartozó tarifa határozza meg. Például, ha ismerősünket hívjuk Budapesten és ez 5 Ft-ba kerül, akkor ha New York-ba vagy Nagyváradra utazunk és onnan hívjuk, akkor is ugyanannyiért, tehát 5 Ft-ért beszélhetünk vele percenként.

A wlan-képes készülékek listáját a Macrogate és a Nokia honlapon megtalálható, jelenleg 11 típusú Nokia készülék alkalmas a szolgáltatás igénybevételére (N80,E61,E61i, E51, N95,N958 GB,E65, E90,N81,N81 8GB,N82), a típusválaszték a jövőben tovább bővül.

A mobil internetes telefonálás használatához először egy díjcsomagot kell választani és ki kell tölteni a regisztrációs lapot a Macrogate honlapján. Ezt követően e-mailben kap az ügyfél egy 0621-es hívószámot és a szükséges előfizetői kódokat. Egyenleg feltöltése és a telefon sikeres beállítása (beállítási útmutatót lásd a Nokia, illetve Macrogate weboldalakon) után máris lehet telefonálni, akár külföldre is 5 Ft-ért percenként. Ráadásul az ügyfél 0621-es számát szinte bárhonnan fel is lehet hívni.

Schindler Péter, a Macrogate ügyvezetője szerint a mobil internetes telefonálás lehetőségének megteremtésével a fogyasztók szabadon és könnyedén dönthetik el, hogy megfelelő wlan környezetben (otthon, irodában vagy nyilvános helyeken, lásd: www.hotspotter.hu ) az adott híváshoz a GSM szolgáltató, vagy a Macrogate hálózatát kívánják-e használni. További előny, hogy a Macrogate-nél nincs fix havidíj, a feltöltött összeg lebeszélésére 12 hónap áll rendelkezésre.
2 hozzászólás

Vendég

17 éve, 8 hónapja és 9 napja

A prémium díjcsomag percdíjai tényleg versenyképesek!menő smiley

válasz erre

Vendég

17 éve, 8 hónapja és 9 napja

na végre, ez nagyon tetszik, ki is próbálom izzibe

válasz erre
 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljarDAVE profiljaRonalddo profilja