Lista a mobiltefonok sugárzásértékeiről

2005. december 18.
1.6071
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
Annak ellenére, hogy egyelőre nincs végleges és hivatalos álláspont a maroktelefonok egészségkárosító hatását illetően, a németországi Nemzeti Sugárzásvédelmi Szövetség (BFS) nyilvánosságra hozott egy listát az aktuális használatban lévő mobilok sugárzási értékeiről.

"Mindazok, akik új készüléket vásárolnak, figyeljenek azok sugárzási szintjére, mivel minél magasabb ez az érték, annál nagyobb kockázatnak vannak kitéve a felhasználók.

Főképpen a fiatalkorúakat kellene jobban védeni a telefonok sugárzásától"- nyilatkozta a BFS szóvivője, Arthur Junkert. Szerinte azok a maroktelefonok számítanak viszonylag biztonságosnak, amelyek esetében a sugárzás nem haladja meg a 0,6 w/kg-t, és a maximálisan megengedhető érték pedig 2 w/kg.

Junkert elmondta még, hogy felszólították a gyártókat, tüntessék fel termékeiken azok sugárzási szintjét, azonban a mobilcégek nem mutattak hajlandóságot aziránt, hogy ezen fogyasztók számára hasznos információt megosszák a vásárlókkal. A BFS weboldalán megtalálható 18 mibilgyártó 615 készüléktípusának a sugárzásértéke.

Kapcsolódó linkek:
A BFS listája
nincs még hozzászólás

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja