Letölthető iPhone-kikódoló szoftver

2007. szeptember 12.
6.7671
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
Az iPhoneSimfree.com letölthetővé tett egy az iPhone kikódolását lehetővé tevő szoftvert az interneten, egyelőre négy országban.

Az iPhoneSimfree.com még augusztusban, alig két hónappal a készülék piaci premierjét követően jelentette be a szoftver létezését, azonban a letölthetőségre mostanáig kellett várni. Egyelőre négy online forgalmazónál, az amerikai Wireless Imports-nál, az ausztrál iPhoneWorldwideUnlock-nál, a német 1digitalphone-nál és a szaúd-arábiai iPhone4arab-nál hozzáférhető az alkalmazás. A teljesen szoftveralapú, vagyis hardveres beavatkozást nem igénylő megoldás 50-100 dollár közötti összegért tölthető le, és ezután gyakorlatilag bármely hálózaton használható az Apple zenelejátszós okostelefonja.

Az Apple iPhone-t jelenleg csak az Egyesült Államokban lehet megvásárolni és használni, méghozzá kizárólag az AT&T hálózatán, kétéves hűségszerződéssel. Emiatt a kikódolás a legtöbb országban természetesen illegális, az Apple azonban egyelőre nem kezdeményezett jogi eljárást az iPhoneSimfree-hez hasonló szoftvercégek, vagy éppen a kikódolt iPhone készülékeket forgalmazó kereskedők ellen. Némileg bonyolítja a helyzetet, hogy Amerikában nemrég kivonták a büntetendő cselekmények köréből a mobiltelefonok kikódolását, habár a csak egyes szolgáltatók SIM-kártyáit elfogadó készülékek forgalmazása is legális maradt. Fontos még tudni, hogy az iPhone egyes funkciói, köztük a vizuális hangposta (Visual Vicemail) a kikódolás után nem működnek, mivel azok kifejezetten az AT&T szolgáltatásához kapcsolódnak.
nincs még hozzászólás

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

M.O.R.P.H. profiljamarco profilja