Legális a szolgáltatói mobilkódok feltörése

2006. november 29.
3.7971
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
Az új amerikai szerzői jogi törvény alapján ezentúl jogszerű lesz az az eljárás, amikor a felhasználók szoftver segítségével feloldják a szolgáltatók által mobiltelefonjukra telepített hálózati korlátozást.

A szoftverzárakat a mobilcégek előszeretettel alkalmazzák annak érdekében, hogy a felhasználók a tőlük vásárolt akciós készülékeket ne tudják más hálózaton használni. Most azonban az amerikai szerzői jogi hivatal úgy értékelte, hogy a számhordozhatóság elve megköveteli a lazítást ezen a téren.

Az újfajta szabályozás ugyanakkor némileg visszásra sikerült, mivel a feltörés engedélyezése mellett továbbra is lehetővé teszi a mobilszolgáltatóknak, hogy ilyen típusú kódzárakat alkalmazzanak az általuk forgalmazott mobilokon.

Mindez azt jelenti, hogy továbbra is azok járnak jól, akik anyagi hasznot húznak a telefonok kikódolásából, emellett pedig a szolgáltatóknak megmarad az a lehetőségük, hogy ezentúl is elzárják az egyszerű és olcsó váltási lehetőségtől a műszaki téren kevésbé kiművelt ügyfeleiket.
3 hozzászólás

Shade

15 éve, 11 hónapja és 18 napja

használd a google-t.

válasz erre

Vendég

15 éve, 11 hónapja és 18 napja

samsung-hoz tudja vlki a halozati kodot?

válasz erre

Vendég

17 éve, 7 hónapja és 5 napja

ezt hol lehet megtanulni?

válasz erre
 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljamarco profilja