Kukoricából készül a jövő mobilja

2005. június 17.
1.7081
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
Két japán vállalat, a Nec és az Unitika olyan maroktelefonokat fejlesztett ki, melyek burkolatát kukoricából készítették el.

A két társaság azt tervezi, hogy egy éven belül piacra is dobják az újfejlesztésű mobilokat. A telefon borítóját olyan anyagból állították elő, amely 90 %-a növényi eredetű. A Nec olyan partnert keresett új tervének kivitelezéséhez, aki jártas a növényi anyagok feldolgozásának a területén, ezért esett választásuk a ruházati cikkeket előállító cégre, az Unitikára.

A fejlesztőknek sikerült ezt a bizonyos gyanta-anyagot, melynek nagy részét kukoricából nyerték, kenderrostokkal megszilárdítani, amivel aztán bevonják a telefonokat.A Nec azért döntött a növényi alapanyagokból előállított mobilok kifejlesztése mellett, mert az efféle kukoricagyanta tökéletesen környezetbarát, és így könnyen elrothadnak majd, miután a szemétbe dobják tulajdonosaik telefonjaikat. Az egyetlen probléma még az, hogy eléggé hőérzékeny a kukoricagyanta, de a telefon piacra dobásáig tökéletesítik a módszert a fejlesztők.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Kisember001 profiljamarco profilja