Használhatatlan lesz az iPhone függetlenítés után

2007. szeptember 26.
4.7301
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
A vállalat figyelmeztetést adott ki a felhasználók számára, melyben kijelenti, hogy a függetlenített készülékek a jövőben ?véglegesen használhatatlanná? válhatnak, a háttérben természetesen anyagi okok is meghúzódnak.

Amint azt tegnapi cikkünkben is megírtuk, már hivatalos kereskedők is kínálnak iPhone szolgáltató-függetlenítő szolgáltatást, de az ehhez használható szoftver az interneten is elérhető, ami kisebb műhelyek, szervizek számára is nyitva hagyja ezt a lehetőséget. A készülékgyártókat általában nem érdekli túlságosan modelljeik utóélete, hiszen amikor azokat megvásárolják, a vállalat hozzájut bevételéhez.

Az iPhone esetében azonban más üzleti modell szolgál az értékesítés alapjául, a gyártó a forgalom után is részesedét kap, ez indokolja, hogy kizárólagos szerződéseket kötött a különböző kiválasztott szolgáltatókkal mind Európában, mind az USA-ban, és ugyanezt a modellt kívánja bevezetni 2008 elejétől Ázsiában is. Elemzők szerint azonban ez azt jelenti, hogy az Apple számára egyáltalán nem mindegy, függetlenítik-e készülékeit, hiszen ha azokon más hálózaton folytatnak beszélgetést, nyereségkiesést szenved. A cég a kiadott figyelmeztetésben kijelenti, hogy a készülék szoftverét folyamatosan frissíteni tervezik, és a hibák éppen az új programok miatt léphetnek fel. Mindezzel együtt az Apple határozottan tagadja, hogy a frissítésekben szándékosan arra törekedne, hogy a feltört, vagy függetlenített készülékek a jövőben használhatatlanná váljanak.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja