Harc a tökéletes mobiltelefonért

2003. október 15.
1.0381
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
Egyetlen eszköz, amely képes egy laptop, egy személyi organizátor és egy mobiltelefon tudását magában hordozni, már talán nem is olyan távoli jövő.

A Sony Ericsson új eszköze csak egy példa, és a jövő többi mobiltelefonja is bemutatásra került az ITU Telecom World konfenrencián. A négyévente megrendezett konferencián a résztvevőknek ez jelenti a legnagyobb kihívást, kitalálni azt a tudáskombinációt amelyre a felhasználóknak egy eszközben szüksége van, és meg is valósítható.

Például a NEC még mindig nem találta ki teljesen, mi is ez az összeállítás, azonban biztosak benne, hogy a real-time televízió egyike ezen szolgáltatásoknak. Azonban még ennek ellenére is, egy ilyen szolgáltatással rendelkező telefon megjelenése csupán egy múlva várható.

A Nokia kifejezetten játékra szánt telefonja az N-Gage már a piacon van, a konkurencia, nevezetesen a Microsoft, a Motorola és az Orange közös termékét, a "Smart Phone"-t hétfőn mutatta be Genevában. Ez a készülék a felhasználók számára vezeték nélküli szinkronizálást tesz lehetővé a PC-vel, valamint letöltésre és e-mailezésre is alkalmas. A Microsoft embere, Pieter Knook a következőket mondta el: "Minden ember adatokra építi a vállalkozását, az üzleti ügyeit ezekre alapozza, és pontosan ezek mobil elérhetősége amiért most beszállunk a mobilpiacba."
Pontosan ez az adatközpontú üzleti élet volt az, amely a Japán NTT DoCoMo i-mode-ját olyan népszerűvé, és sikeressé tette. "Az i-mode erőssége kifejezetten a mobil webhozzáférésben rejlik, és a forgalom 85%-át teszi ki, míg az e-mailezés például csak 15%-ot" - mondta el Keiji Tchaikawa, a cég elnöke. "Amikor a 3G mobiltelefonok érája elérkezik, nagyob átviteli sebességet biztosítva, egyre fontosabbá fog válni a web elérhetősége a felhasználók számára."

Egyesek azonban szkeptikusak azt illetően, hogy valóban létezhet e a tökéletes mobiltelefon, és nem fog e az egyre több szolgáltatás a minőség túlzott rovására menni, és a készülékek használhatatlan bonyolultságához vezetni. Jacopo Bargellini az Activától úgy írta le, mintha a tökéletes embert kellene megalkotni, ami ugyancsak lehetetlen. "Nem lehetséges. Lehet egy, ami praktikus, egy ami szimpatikus, és még egy, ami nem túl nagy tudású - de az a probléma, hogy nem lehet egy eszközben mindent megvalósítani, tehát nem ez a jövő."
nincs még hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

WickedSick profiljarDAVE profilja