Graham Bell lopta a telefon ötletét?

2007. december 28.
2.9721
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
Egy amerikai szerző legújabb művében azt tárgyalja, hogy valójában nem Alexander Graham Bell a telefon feltalálója, hiszen a fizikusnak egyik riválisa technikai dokumentációja alapján sikerült létrehoznia saját távbeszélőjét.

Seth Shulman tudományos és technológiai publicista, a "The Telefon Gambit: Chasing Alexander Graham Bell?s Secret" (A telefonhúzás: Lehull a lepel Bell titkáról) című rövidesen megjelenő művében egyenesen plágiumnak minősíti Bell szabadalmi leírását, és kijelenti, hogy szinte kétséget kizáróan biztos abban, hogy a skót származású tudós Elisha Gray fáradtságos kutatásainak eredményét tulajdonította el, és azt sajátjeként védette le.

A szerző szerint Bell titokban összejátszott egy korrupt szabadalmi bírával, és agresszív jogászai révén sikerült elismertetnie a világgal, hogy ő a távbeszélő atyja. Szó ami szó, a skót tudós elévülhetetlen érdemeket szerzett a fizika területén, hiszen nevéhez nem kevesebb mint harminc találmány fűződik, az őstelefont viszont csak úgy tudta megalkotni, hogy jogellenesen belelapozott riválisa szabadalmi dokumentumába, és abból ihletet merített. Shulman azt is vitatja, hogy Bell kérvényezte elsőként a megoldás levédését, feltevéseit pedig a fizikus több mint egy évszázadig annak családja által féltve őrzött jegyzeteire alapozza.

A nagy leleplező könyv az előzetes beharangozó szerint január 7-én fog megjelenni az Egyesült Államokban.
1 hozzászólás

Cpt_Nihil

7 éve, 5 hónapja és 21 napja

Húha, erről én is hallottam már valamit. Lehet, hogy Bell csak a telefonközpontos kisasszonyokat találta fel???

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Imperator profiljagery1113 profiljaHellblade profiljaBvektor profiljasmadi1968 profiljacsirkee profiljamarco profilja