Google- és SAP-alkalmazások az iPhone-hoz

2007. december 06.
1.8511
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
Miután az Apple nemrég zöld utat adott a külső szoftverfejlesztőknek az iPhone-hoz való alkalmazások készítéséhez, a Google és az SAP szinte egy időben elő is álltak az első ilyen megoldásokkal.

A Google egy átfogó, okostelefonra szabott webalapú szoftvercsomagot bocsátott ki az iPhone-hoz, amely keresőt, levelezőt és naptárprogramot is tartalmaz. Az internetes keresőjével naggyá lett tartalomszolgáltató újabban nagyszabású terveket sző a mobilszektorban; ennek látványos eleme, hogy a cég szeretne pályázni a hamarosan felszabaduló amerikai frekvenciák valamelyikére, és a koncesszió megszerzésével saját mobilszolgáltatást indítana. A másik fontos Google mobilprojekt az Android program, amelynek keretében egy új, Linux-alapú mobiltelefonos operációs rendszert fejleszt a vállalat, közösen mintegy 30 nyílt forráskódú alapokon együttműködö társasággal.

Az SAP iPhone-szoftvere az üzleti alkalmazásokban utazó vállalat mobil értékesítés-automatizálási (SFA) megoldásának legfrissebb verziója, amelyet meglepő módon az iPhone-hoz ad ki először, míg a hagyományos üzleti készülékekre ? például a Blackberry-re vagy a Palm Treo-ra ? csak később érkezik. Bob Stutz alelnök az iPhone elsöprő népszerűségével indokolta a szokatlan lépést; a cég saját értékesítési csapata például egyértelműen az Apple készülékét preferálta. Az új SAP mobilszoftver a Google alkalmazásaihoz hasonlóan számos web-alapú megoldást és egyszerűen kezelhető fogd-és-vidd eszközt tartalmaz.
nincs még hozzászólás

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljamarco profilja