Franciaországban is piacon az iPhone, kártyafüggetlen változatban is

2007. november 29.
1.8611
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
Az Apple-el szerződött Orange exkluzív mobilszolgáltató elkezdte Franciaországban árusítani az Apple iPhone zenelejátszós okostelefonját, rögtön kártyafüggetlen verzióban is.

Németországgal ellentétben, ahol egy bírósági határozatra volt szükség ahhoz, hogy a T-Mobile forgalomba hozza a legálisan kikódolt készüléket, Franciaországban a törvények eleve erre kötelezik a mobilszolgáltatókat. Az már más kérdés, hogy az Orange a kétéves hűségszerződéssel árusított iPhone 399 eurós ára helyett 749 eurót kér a hálózat-független mobilért. Hogy kevesebbnek tűnjön, a szolgáltató 649 euró-ért hirdeti az eszközt, azonban további 100 eurót kér a hivatalos kikódolásért.

Ez persze még így is olcsóbb, mint a német T-Mobile által kért hajmeresztő 999 eurós összeg. Az sem mellékes szempont, hogy az Orange iPhone-előfizetésénél havi 49 euró a minimum fizetendő / lebeszélendő / letöltésre költendő összeg, azaz a spórolósabb felhasználók számára máshol kedvezőbb feltételek választásával középtávon megtérülhet a különbözet.

Az európai vásárlókat egyelőre némileg visszariasztotta az iPhone relatíve magas ára; a briteknek például alig 2%-a venne ilyen készüléket valakinek karácsonyra. A helyzeten nem sokat segít a kártyafüggetlen iPhone csillagászati ára sem, egyes szemfüles szolgáltatók azonban rögtön fel is figyeltek az ellentmondásos helyzetre. A Debitel nevű német mobilcég például kifizeti a T-Mobile-os és a kártyafüggetlen Apple iPhone közötti 600 euró árkülönbözetet azoknak, akik az ő előfizetésüket választják.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljatotyak profilja