France Telecom-Microsoft: stratégiai együttműködés

2005. július 10.
1.6451
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
2005.

június 29-én a France Telecom és a Microsoft stratégiai együttműködési megállapodást jelentettek be, amelynek keretében olyan termékeket és technológiákat fejlesztenek ki, amelyek a konvergens szolgáltatások használatán keresztül lehetővé teszik az ügyfelek számára a digitális világ új lehetőségeinek kiaknázását. Didier Lombard, a France Telecom elnöke és vezérigazgatója, valamint Steve Ballmer, a Microsoft Corporation vezérigazgatója ismertették a stratégiai partneri megállapodás első két kezdeményezését.

A France Telecom és a Microsoft egy következő generációs szolgáltatásplatform létrehozásán fognak együttműködni, amely lehetővé teszi egy igen széles körű, hang-, videó- és adatszolgáltatásokból álló portfolió létrehozását és bevezetését, valamint az egyes szolgáltatásokból továbbiak építését.

Új generációs szolgáltatásplatformokra van szükség ahhoz, hogy az egymás mellett párhuzamosan létező szolgáltatások helyett egyesített hang-, videó- és adatszolgáltatások, a későbbiekben pedig még fejlettebb megoldások terjedjenek el; hogy a felhasználók sokkal színesebb és szélesebb körű élményekkel gazdagodhassanak, szabadon és rugalmasan kombinálhassák a televíziós, az internetes hang (VoIP), az azonnali üzenetküldő, a jelenléttel kapcsolatos, a tartalom- és a további szolgáltatásokat.

A Microsoft Connected Services Framework keretrendszerre épülő szolgáltatásplatform megfelelő alapot biztosít olyan összetett szolgáltatások létrehozásához és felügyeletéhez, amelyek szolgáltatásközpontú architektúrát (SOA) és webszolgáltatás-felületeket használnak. A France Telecom számos új, konvergált szolgáltatást fog biztosítani az egyéni előfizetők és a vállalati ügyfelek részére, hogy mindennapi életüket megkönnyítse.

A France Telecom által kifejlesztett szolgáltatásokat, a Microsoft szoftvereket, valamint a külső cégek által biztosított termékek és tartalom széles választékát ötvözve, a France Telecom olyan testre szabott ajánlatokat fog tudni kifejleszteni, amelyek révén új előfizetőket nyerhet meg, és növelheti az ügyfelek hűségét.

Az együttműködés egy másik stratégiai lépésének eredményeképpen több országban is elérhetők lesznek a France Telecom által kifejlesztett, Microsoft szoftverre épülő, szolgáltatásokban gazdag, könnyen használható voice-over-IP (VoIP) telefonok.

A LivePhone - a France Telecom által az otthoni felhasználók számára kifejlesztett első szélessávú WiFi intelligens telefon - a France Telecom LiveBox elnevezésű otthoni átjárójához és annak szolgáltatásaihoz kapcsolódik.

A France Telecom által kifejlesztett Homezone akár az otthoni, akár az otthontól távol folytatott kommunikációra egyaránt zökkenőmentesen használható szolgáltatás, amely egy kettős rádiót tartalmazó (GSM / WiFi) mobil Voice Over IP eszközre épül. Ez a Windows Mobile platformra épülő intelligens telefonná fog fejlődni.

A France Telecom és a Microsoft új fejlett alkalmazásokat fognak kifejleszteni, amelyek szolgáltatások széles körét teszik majd elérhetővé a mobil infomunkások és fogyasztók számára. Mindkét mobil voice-over-IP telefon az iparági szabvány SIP-re (Session Initiation Protocolra) épül. A Homezone kompatibilis lesz a France Telecom által támogatott Unlicensed Mobile Access (UMA) technológiával.

Kapcsolódó linkek:
France Telecom
Microsoft Corporation
nincs még hozzászólás

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja