Fényes jövő a mobilkészülékek előtt

2003. október 04.
1.1201
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
A japán Omron egy olyan megvilágítási technológiát fejlesztett ki a mobilkészülékekben alkalmazott LCD kijelzőkhöz, amely a fogyasztás csökkenése mellett növeli a fényerőt és javítja a kontrasztot.

A kiotói székhelyű Omron a napokban jelentette be azt az új technológiát, amely a "hybrid integration technology" nevet kapta, és rendkívül parányi, "nanoprizmákkal" lehetővé teszi, hogy az LCD kijelző képe háromszor nagyobb kontraszttal jelenjen meg, mint a hagyományos, szemből megvilágított modellek esetében.

A megoldás alapjául szolgáló apró prizmatömb megakadályozza, hogy a nem kívánt fény visszatükröződjön a kijelzőről a felhasználó szemébe, amely lerontaná a kép kontrasztját. Az Omron szerint a technológia kevesebb LED világító dióda alkalmazásával is jó minőségű képet eredményez, így jelentősen csökkenhet a kijelző fogyasztása.

A jelenlegi szemből megvilágított LCD megoldások áramfelvétele mérsékelt, a kijezlő által biztosított kép minősége viszont meglehetősen gyenge, amely elsősorban az alacsony kontrasztnak tudhatóü be. A háttérmegvilágításos LCD-k képe jobb, viszont a technológia a háttérvilágítást biztosító, meglehetősen sok LED miatt nagyobb fogyasztással jár együtt.

Az új, nanoprizmával ellátott LCD kijelzők képe az Omron szerint közel olyan fényes és kontrasztos lehet, mint a notebookokban alkalmazott változatoké. A technológia a társaság szerint jelentősen feljavíthatja a digitális kamerák, kéziszámítógépek és színes kijelzővel ellátott mobilok képminőségét a közeljövőben.
1 hozzászólás

kpal

5 éve, 15 napja

Mára 4K kezd terjedni , jövő beigazolódik.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Maniac profiljamarco profiljarDAVE profiljaGamePlay profiljaSándorkolbász profiljagery1113 profiljaBvektor profiljaMarduk profilja