Felvásárolják a Vodafone-t?

2006. április 11.
1.6391
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
Brit lapjelentések szerint újabb óriásfelvásárlás körvonalazódik a távközlési piacon: az amerikai Verizon, a spanyol Telefónica és egy amerikai cég, a Blackstone alkotta konzorcium a brit Vodafone-ra vetett szemet.

A Daily Mail úgy tudja, hogy a konzorcium 140 milliárd eurót ajánlana a Vodafone-ért. Ha sikerülne a felvásárlás, a Verizon a Vodafone amerikai és brit üzletét kapná meg, a Telefónica európai üzletágát, míg a Blackstone Ázsiát és Dél-Afrikát.

Az ajánlati ár 1,60 fontnak felel meg részvényenként, vélte tudni a brit lap. A Vodafone hétfőn kora délután 1,2725 font volt a londoni értéktőzsdén, 2,21 százalékkal drágább a pénteki zárónál. Jelenleg 1,39 százalékkal drágább, mint az év elején, de 10,35 százalékkal olcsóbb, mint egy éve.

A Verizont az amerikai piacon az AT&T és a Bell South nagyfúziója helyezte nyomás alá. A Telefónica nemrégiben vásárolta fel a brit O2 mobilkonszernt, 26 milliárd euróért. A múlt héten még az a híresztelés járta, hogy a Vodafone el akarja adni 45 százalékos részesedését az amerikai Verizon távközlési cégből. A Vodafone csökkenteni akarja jelenlétét a nagy költségű érett piacokon, márciusban kivonult Japánból.

A Vodafone-nál nem kommentálták a híreszteléseket.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
DNS profiljamarco profilja