Évente 300 eurót költenek mobilhasználatra a német gyerekek

2005. augusztus 10.
1.5361
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
Az Egmont Ehapa kiadóvállalat által elvégzett legújabb felmérés szerint a német 6-13 év közötti korosztály átlagban közel 300 eurót költ évente mobiltelefonos beszélgetésre és egyéb szolgáltatásokra.

A 10-13 évesek 43%-a tölt le rendszeresen csengőhangokat, 22%-uk pedig képeket a mobiljára. A költségek oroszlánrészét ugyanakkor az sms-ezés teszi ki. A megkérdezett 6-9 évesek 19, a 10-13 éveseknek pedig 46%-a küld tíznél több szöveges üzenetet naponta.

Mindkét korcsoportban a gyerekek körülbelül fele saját zsebpénzéből egészíti ki a nagyobbrészt szülei által finanszírozott telefonköltségeit.

A német szülők nagy része, 80%-a kártyás mobiltelefont vesz gyermekének annak érdekében, hogy csemetéje ne lépje túl az általa megengedhetőnek tartott költségkeretet. Ez azonban azzal a hátránnyal jár, hogy a szolgáltatások díjai ebben a konstrukcióban magasabbak, mint a havidíjas előfizetés esetében. A legújabb német távközlési törvény szerint a mobilszolgáltatók mindegyike köteles olyan előfizetést kínálni, amely egy bizonyos havi összeg felett nem engedi használni a szolgáltatást, ugyanakkor tarifái megegyeznek a normál havidíjas csomagokéval. Egyelőre azonban kevés ilyen megoldás érhető el a piacon annak ellenére, hogy fogyasztóvédelmi szakemberek szerint ez lenne az ideális megoldás a gyermekek számára, mivel nem kényszerítené a szülőket a drágább kártyás mobilszerződések választására.
nincs még hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Gargameth profiljaWickedSick profiljadarkomen profiljahavrillal profilja