Érkezőben a Sony all-in-one mobileszköze, a PSP

2003. november 06.
1.6201
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
A Sony kedden felfedte annak a sokak által várt nagy tudású, úgynevezett "all-in-one" mobileszközének, a PSP-nek a részleteit, mely többek közt digitális zenelejátszóként, videolejátszóként, illetve mobiltelefonként is képes funkcionálni.

A világ legnagyobb szórakoztatóelektronikai vállalatának munkatársai a bejelentés kapcsán elmondták, hogy a többek közt az Apple Computer-féle iPod hordozható zenelejátszó konkurensének szánt újdonság valamikor a jövő esztendőben fog bemutatkozni, de ami talán ennél is sokkal fontosabb, ajánlott kiskereskedelmi ára mindössze 60 dollár, vagyis mintegy 14 ezer forint lesz.

Összehasonlításképp, az iPod lejátszók jelenleg 200-400 dollár körüli áron vásárolhatók meg, és tudásukat tekintve jelentős mértékben elmaradnak a Sony készülőfélben lévő eszközétől.

A PSP a jövő walkmanje lesz - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Ken Kutaragi, a Sony egyik elnöke, majd hozzátette, hogy a PSP várhatóan minden korábbi hasonló eszköznél nagyobb sikert arat majd a vásárlók körében, mind ára, mind pedig rendkívül széles szolgáltatási köre révén. Kutaragi elmondta, hogy a PSP a Nintendo-féle Game Boy hordozható játékgéppel, a Nokia N-gage vezeték nélküli játékeszközével és az Apple által forgalmazott iPod zenelejátszókkal egyszerre kíván konkurálni. A Sony jelenlegi tervei alapján elmondható, hogy a PSP az említett eszközök közül leginkább az N-gage-hez lesz hasonlatos, azonban annál nagyobb folyadékkristályos kijelzővel fog rendelkezni, ily módon egy kicsit olyan lesz, mint egy hordozható televíziós készülék.

Kutaragi egyébként bemutatott egy egyelőre egyetlen példányban létező prototípust, mely körülbelül 4,5 colos képátlójú folyadékkristályos kijelzővel van ellátva, illetve két kézben tartandó. Kutaragi elmondta, hogy a PSP fejlesztési munkálatai egyelőre nagyon korai stádiumban vannak, tehát könnyen elképzelhető, hogy a 2004-ben érkező végleges változat merőben más kialakítással fog rendelkezni, mint a most bemutatott prototípus. Kutaragi ezenkívül utalt arra, hogy a PSP tulajdonképpen nem is egy termék, hanem egy több különböző tudású termékből álló termékcsalád lesz.

Kapcsolódó linkek:
Sony Corporation
nincs még hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Réka-Hunnia profiljaGladosfreeman profiljamarco profiljaWickedSick profiljarDAVE profiljatotyak profiljamarco profilja