Eltűnik a Pocket PC és Smartphone

2005. január 10.
1.8041
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
A Microsoft fokozatosan megszünteti Pocket PC és Smartphone márkaneveit, és ezentúl egységesen Windows Mobile néven hozza majd forgalomba okos telefonokhoz és PDA-khoz tervezett szoftvereit.

Scott Horn, a szoftveróriás mobileszközökért felelős csoportjának igazgatója elmondta, hogy a lépésre azért van szükség, mert a korábban különálló, kétféle technológia fokozatosan összeolvad. A MS Pocket PC és Smartphone alkalmazások szoftverkódjainak 90%-a egyébként már ma is teljesen azonos.

A Microsoft a PDA piacra történő 2000-es belépésével indította útjára a Pocket PC márkanevet, a Smartphone-t pedig két évvel később, amikor az első Microsoft-alapú okos telefon megjelent Európában. Az utóbbi másfél év folyamán azonban egyre inkább előtérbe helyezték a Windows Mobile márkát, amely a jövőben a két másikat is helyettesíti majd. Ez egyben azt is jelenti, hogy a szoftvercég ezentúl nem fog különbséget tenni az elsődlegesen telefonos, vagy elsődlegesen adatkezelő funkciójú hordozható készülékekhez gyártott alkalmazások között, mint ahogy a köztük lévő gyakorlati különbségek valószínűleg előbb-utóbb el is tűnnek majd.

Az átállás részeként arra is szükség lesz majd, hogy több készülékgyártó megváltoztassa termékei nevét, jelenleg ugyanis cégek sora használja a Pocket PC elnevezést egyes készülékeire, például a HP is így tesz IPaq eszközei esetében. Horn elmondta, hogy ezek a gyártók ezentúl szintén a Windows Mobile elnevezést használhatják majd jövőbeni hordozható készülékeikre, amelyeknek szerinte a nagy része telefonos alkalmazással is el lesz látva.

Kapcsolódó linkek:
Microsoft Corporation
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaBotyi profilja