Egyre több telefonszámot hordoznak

2005. április 21.
1.5841
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
Az elektronikus hírközlési törvény tavaly év eleji hatályba lépése óta mintegy 60 000 telefonszámot hordoztak el az előfizetők régebbi szolgáltatójuktól.

Legtöbbjük, 36 000-nél is több telefonszám gazdája a PanTelt választotta. Általánosságban elmondható, hogy havonta átlagosan 4000 körüli vezetékes telefonszám és ennél valamivel több mobilszám kerül a számhordozás révén másik szolgáltatóhoz. Jellemzően a piacvezetőktől viszik át számaikat a felhasználók másik társaságokhoz.

Ezáltal az esetek többségében akár 20-25%-kal olcsóbban telefonálhatnak az új előfizetői szerződés feltételeivel összhangban. A mobilszolgáltatókkal összehasonlítva megállapítható, hogy - noha náluk elsősorban a lakossági fogyasztók, míg a vezetékeseknél főleg az üzleti előfizetők váltanak - nagyságrendileg ugyanannyi számot hordoztak másik telefontársasághoz a mobiltelefon-társaságot váltók, mint a vezetékes távközlési szolgáltatók "elvándorló" ügyfelei.

A PanTelhez áttérő előfizetők a telefonszolgáltatás mellé általában internet-hozzáférést is rendelnek, ez esetben a felkínált sávszélesség lényegesen magasabb az átlagosnál. A PanTel ajánlatainak versenyképességét bizonyítják többek között az alábbi, a számhordozhatóság lehetőségével élő, PanTelhez átszerződött ügyfelek is: Dunaferr, Freesoft, GLS Hungary, KPMG, Lufthansa Technik, Madarász utcai Gyermekkórház, Swedex, Tetra Pak, Villeroy & Boch.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Kisember001 profiljamarco profilja