Egyre többen viszik a túlvilágra mobiljukat

2006. április 06.
1.7401
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
"Mindig elérsz a mobilomon" - hangzik sokszor a válasz, azonban egyesek - a londoni The Future Laboratory trendkutató intézet szakemberei szerint - új értelmet adtak ennek a kifejezésnek.

Napjainkban egyre többen kérik azt különböző megfontolásokból, hogy haláluk után helyezzék el koporsójukban mobiljaikat is. A trendnyomozók utána jártak a dolognak, és kiderítették, hogy a mára globális méreteket öltő új divat Afrikából indult. Martin Raymond, a Future Lab. igazgatója elmondta, Fokvárosban egyre többen rendelkeznek úgy, hogy maroktelefonjukkal együtt temessék el őket.

Ennek oka az, hogy sokan tartanak a helyi varázslók babonáitól, és félnek attól, hogy valamiféle rosszindulatú szertartás eredményeképp élve eltemetik őket. Az ilyen esetekben, ha az elvarázsolt személy mégis magához térne a koporsóban, akkor ott van mellette életmentő mobilkészüléke, amelyről rögvest segítséget hívhat.

Ausztráliában is hasonló temetkezési szokásokra bukkantak a szakértők, ám ott nem a boszorkányságtól való félelem a megmagyarázója a különös divatnak, hanem az elhunyt így akarja még egyszer utoljára megvillantani evilági anyagi jólétét illetve haláláig űzött életstílusát szeretné ezen státusszimbólumok segítségével kihangsúlyozni. Így tehát nem csak mobiltelefon kerül az ausztrál sírokba, hanem volt olyan is, aki laptopját és Blackberry-készülékét is magával vitte a túlvilágra. Az Egyesült Államokban is felfigyeltek a temetkezési vállalkozók a jelenségre, mikor az elhunyt személyek hamvasztása közben egyre-másra robbantak fel az azok mellé helyezett maroktelefonok akkumulátorai.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja