Egyre népszerűbb a mobilon való zenehallgatás

2005. november 05.
1.8161
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
Világszerte a mobiltulajdonosok 13%-a hallgat rendszeresen zenét telefonján - derül ki a TNS piackutató intézet egyik legújabb tanulmányából.

A felmérés elkészítéséhez 15 ország 69 000, 16 és 49 év közötti, mobiltelefonnal vagy PDA-val rendelkező lakosát kérdezék meg az intézet munkatársai. A tanulmány szerint a koreai lakosok körében a legnépszerűbb a mobilon való zenehallgatás, azaz ezek 26%-a részesíti előnyben a maroktelefont más audióberendezésekkel szemben.

Az Amerikai Egyesült Államokban élnek a legkevesebben ezen lehetőséggel, vagyis megkérdezetteknek csupán 4%-a haszanálja ki telefonja audiólejátszó funkcióját.

A TNS tanulmánya szerint a felhasználók nagyobb része, 47% leginkább a városi forgalom közepette hallgatja kedvenc dallamait mobiljáról, illetve 32%-uk a tárgyalások előtti, illetve hivatalos helyeken való várakozás közben kapcsolja be telefonja zenelejátszóját.

Stephan Lauer, a TNS vezetője szerint azonban minden jel arra mutat, hogy a jövőben a zenemobilok lesznek az olyan hordozható digitális zenelejátszók, mint az iPod egyik legnagyobb kunkurensei, mert a felhasználók körében egyre inkább elterjednek az MP3 lejátszására alkalmas készülékek.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaXTomiX0029 profilja