Csak 2008-ban indul a Nokia N-Gage játékszolgáltatása

2007. december 28.
2.1251
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
A Nokia a szoftvertesztelés elhúzódására hivatkozva ismét elhalasztotta N-Gage online mobiltelefonos játékplatformjának beindítását.

A finn székhelyű mobilóriás még augusztusban mutatta be a szolgáltatást új, Ovi online platformjának részeként, és akkor idén novemberre ígérte az N-Gage globális premierjét. Novemberben aztán már decemberi indulásról volt szó, most viszont Kari Tuutti szóvivő csak 2008 elejére ígéri a szolgáltatás beindítását. Az újabb késésre Tuutti azt a magyarázatot adta, hogy még egy megoldásra váró problémát találtak az alkalmazáson, amit még a start előtt ki kell javítani.

A Nokia a mobiltelefon-gyártók közül elsőként erőteljes jelenlétet szeretne kialakítani az online szolgáltatások szférájában, így a sokoldalú, többek között játékplatformot és zeneáruházat is tartalmazó Ovi létrehozása is ezt célozza. Egyelőre azonban a Nokia Music zeneletöltő megoldással sincs minden rendben: a Warner Music ugyanis egyelőre nem bocsátja a Nokia zeneáruház rendelkezésére az érdekeltségébe tartozó zeneszámokat, részben mivel aggályosnak tartja a Nokia Mosh fájlcserélő oldalán zajló, általa illegálisnak minősített zeneletöltéseket.

A társaság egyelőre Nagy-Britanniában indította be a mobiltelefonos zeneletöltő szolgáltatást és az eredeti menetrend szerint még az idén startolnia kellett volna Németországban, Franciaországban és Spanyolországban, most azonban a terjeszkedés az N-Gage-el együtt 2008-ra csúszik át. Az egyetlen jó hír a Nokia számára az, hogy Ovi platformjával sikerült leszerződnie a Vodafone-al, a Telefonica-val és a Telecom Italia-val is.
1 hozzászólás

Vendég

16 éve, 1 hónapja és 3 napja

Nem nagy durranás...

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja