Beszünteti az N-Gage készülékek gyártását a Nokia?

2005. január 21.
1.5391
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
Egy finn online hírújság értesülése szerint a Nokia 2006 elejére bezárja az N-Gage játékgép/mobiltelefon hibrid készülékeket gyártó németországi üzemét.

Az tény, hogy a finn mobilgyártó a múlt héten kutatásra és fejlesztésre fordítandó költségvetésének jelentős visszafogásáról, illetve körülbelül 350, a területen dolgozó alkalmazottjának az elbocsátásáról számolt be. Sven Mole, a hírforrás finnországi tudósítója ugyanakkor bennfentes körökből származó értesülésekre hivatkozva azt állítja, hogy a Nokia nemcsak az N-Gage készülékek fejlesztésén dolgozó részleget, hanem az egész bochumi gyárat be kívánja zárni egy éven belül.

Az N-Gage készülékeknek mindenesetre igen kemény versenyt kell vívniuk a piacon a hordozható játékkonzolokkal, ami tavasztól különösen kiéleződhet, ugyanis ekkortól Európában és az Egyesült Államokban is megjelenik a Sony Play Station Portable, illetve a Nintendo DS.

Az N-Gage-dzsel ráadásul kezdettől sok a probléma, az első modellnél ugyanis tervezési hibából adódóan a játékkártyák cseréjekor az akkumulátort is el kellett távolítani, illetve telefonáláskor a felhasználóknak élével kellett arcukhoz tartaniuk a készüléket. A megújult változat, a QD esetében ezeket a hibákat orvosolták, és az eszközt egy sor új funkcióval is ellátták. Ennek ellenére az új verzió segítségével sem sikerült a várt mértékben feltornázni az eladásokat.

Kapcsolódó linkek:
N-Gage Official Site
nincs még hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

rDAVE profiljaM.O.R.P.H. profiljaiPet profiljaWickedSick profilja