Az új Symbian 8.0 operációs rendszer a 3 GSM-en

2004. február 26.
2.4731
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
A Symbian a cannes-i 3GSM világkongresszuson bemutatta operációs rendszerének legújabb, 8.0-s változatát, amely lehetővé teszi, hogy az okostelefonokat tervező mérnökök ezentúl egyetlen processzorra bízzák a kommunikációs és egyéb alkalmazások vezérlését.

A legtöbb mostani mobiltelefonban két külön csip szabályozza ezeket a funkciókat, ám a vásárlók egyre növekvő igénye a minél kisebb készülékek iránt arra sarkallta a tervezőket, hogy egyetlen processzorban integrálják azokat.

Az utóbbi időben több gyártó, például a Texas Instruments vagy az Intel is kifejlesztett olyan mobiltelefonokba való, integrált processzorokat, amelyek egyszerre gondoskodnak a telefonos és a kiegészítő alkalmazások működtetéséről. A Symbian 8.0 operációs rendszer kompatibilis ezekkel a csipekkel, így a cég állítása szerint jelentősen csökkenti a szoftvert használó telefonok gyártási költségeit.

Az új szoftver ezenkívül támogatja az SDIO memóriabővítő alkalmazást, valamint egyéb, multimédia-használathoz kapcsolódó hardverbővítéséket, illetve számítógépes rendszerek mobiltelefonon keresztül történő távmenedzselését is lehetővé teszi. A Symbiant, amely a Cannes-ban zajló 3GSM világkongresszuson mutatta be az új szoftvert, a Nokia, az Ericsson, a Siemens és más mobilkészülék-gyártók alapították azzal a céllal, hogy alternatívát kínáljanak a piacot uraló Microsoft Windows Smartphone mobilszoftverrel szemben. A cég többségi tulajdonjoga nemrég a Nokia kezébe került.

Kapcsolódó linkek:
Symbian
2 hozzászólás

kpal

10 éve, 1 hónapja és 14 napja

MS kicsinálta a Symbian-t mára ...szomorú smiley

válasz erre

Vendég

16 éve, 1 hónapja és 22 napja

menő smileyjo

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja