Az Intel segíti a közösségeket a vezeték nélküli felhasználás kiépítésében

2005. augusztus 27.
1.5211
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
Az Intel beszámolt kezdeményezéséről, melynek célja a vezeték nélküli technológia és újszerű alkalmazások körének kibővítése egyes városokban, elősegítve ezzel a városi hatóságok és üzleti vállalkozások működését, és a lakók kényelmét.

A "Digitális Közösségek" program, az Intel és partnerei által elindított kezdeményezés, amelynek keretében jelenleg 13 városban olyan átfogó megoldásokat és szolgáltatásokat segítenek megtervezni, kifejleszteni és telepíteni, melyek elősegítik a helyi önkormányzatok hatékony működését, a gazdaság növekedését, növelik a közösség elégedettségét és áthidalják a digitális szakadékot.

A programban szereplő alkalmazások széles skálán mozognak: egészen a mobil eszközök automatizálásától, a tömegközlekedési eszközökön elhelyezett mérőműszereken át, az épületekben felszerelt biztonsági berendezésekig, mind elősegítik az erőforrások jobb kihasználását és a szülők, tanárok együttműködését.

"A vezeték nélküli technológia térhódításával párhuzamosan a helyi önkormányzatok egyre inkább elsajátítják használatát, és a közösség fontos kérdéseire találnak megoldást, úgy, mint a mindenki számára elérhető és megfizethető szélessávú internet hozzáférés, és a sokkal hatékonyabb ügyintézés" mondta Anand Chandrasekher, alelnök és egyben az Intel kereskedelmi és marketing vezetője. "Szorosan együttműködünk a közösségekkel, és segítjük őket abban, hogy minél jobban profitálhassanak a vezeték nélküli technológia kínálta lehetőségekből. A vezeték nélküli technológia alacsonyabb működési költséget, nagyobb közbiztonságot eredményez, és egyben a versenyképesség és növekedés biztosítéka."

A világ digitális közösségei
Cleveland, a texasi Corpus Christi, Philadelphia és a tajvani Taipei is azok közé a városok közé tartoznak, amelyek mára már ipari szinten alkalmazzák a technológiát.
A "Digitális Közösségek" kezdeményezés amerikai, európai, ázsiai és csendes-óceáni térségben található városokat vont be a kísérletbe. A fent említett négy város mellett az alábbi helységek is részt vesznek a programban: Portland - USA, Mangaratiba - Brazília, Düsseldorf - Németország, Győr - Magyarország, Jeruzsálem - Izrael, a Monacói Nagyhercegség, Szöul - Dél-Korea, Oszaka - Japán és Westminster - Anglia.

Az Intel olyan nagy cégekkel működik együtt, mint a Cisco, Dell, IBM és SAP, hogy együtt segítsenek a közösségeknek a rendszerek kialakításában a kiválasztott kisvárosokban és metropoliszokban egyaránt.

Kapcsolódó linkek:
Digitális Közösségek
Intel Corporation
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja