Az Apple váratlanul csökkentette az iPhone árát

2007. szeptember 07.
1.6051
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
Az Apple jelentősen csökkenti az alig több mint két hónapja piacra dobott új telefonjának, az iPhone-nak árát; a szokatlan lépésre a tőzsde kedvezőtlenül reagált.

A június végén nagy hírveréssel bevezetett iPhone árát kétszáz dollárral csökkenti az amerikai gyártó. A 8 gigabyte-os készüléket a korábbi 599 helyett már 399 dollárért meg lehet vásárolni.Az alig tíz hete forgalomba hozott - óriás érintőképernyővel és kamerával ellátott, webböngészőt, zenelejátszót is tartalmazó - telefon árának drasztikus csökkentésére a Wall Street nem reagált kedvezően, az Apple részvényei a bejelentés után több mint 5 százalékkal estek. Azok a vásárlók is panaszkodnak, akik eddig drágábban jutottak hozzá a készülékekhez.

Az Apple a 8 gigabyte-os telefon olcsóbbá tételével megszünteti a korábbi, 4 gigabyte-os iPhone gyártását.

A lépés azért szokatlan, mert az Apple általában csak régebbi termékeire ad ekkora árengedményt. A hirtelen, nagyarányú áresés azonban gyakori a mobiltelefon piacon, például a világ legnépszerűbb készüléke, a Motorola Razr már csak 10 dollárba kerül, a nyitóár 499 dollár volt.

Steve Jobs, az Apple elnöke közölte, szeptember végéig egymillió iPhone-t akarnak értékesíteni az Egyesült Államokban. Korábbi nyilatkozata szerint 2008-ban 10 millió iPhone eladása lesz a cél.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja