A Warner Music és a Bertelsmann BMG támogatja a zeneletöltéseket

2003. október 14.
1.2541
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
A Warner Music és a Bertelsmann BMG bemutatott egy olyan technológiát, aminek a segítségével a zenerajongók mobiltelefonjukra zenéket tölthetnek le, illetve oszthatnak meg barátaikkal.

Az új, digitális jogok menedzselése (digital rights management - DRM) technológiát az oslói központú Beep Science AS fejlesztette ki. Az új technológia a peer-to-peer hálózati megoldáson alapul, melyet nem nagyon kedvelnek a zenekiadók, ugyanakkor számos országban kérdéses, hogy jogsértő-e az, ha valaki a (virtuális) barátjának megmutat egy általa kedvelt zenét, vagy sem.

Az MMS-kompatibilis telefonnal rendelkezők képeket, illetve zenei klipeket küldhetnek egymásnak, mindezt a DRM alapján a zenekiadók számára is elfogadható módon – állítja Jan Rune Hetle, a Beep Science elnökhelyettese. Ebben az esetben ugyanis – folytatja gondolatait Jan Rune Hetle – a felhasználók csak biztonságos, illetve jogilag „tiszta" oldalakról tölthetik le a fájlokat.

A technológia egyelőre a Nokia 6220-as készülékkel vehető igénybe, ugyanakkor a fejlesztők már a közeljövőre utalva a Siemens és a Samsung új készülékeivel is elérhetőek.
1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 7 hónapja és 11 napja

[Tiltott felhasználó!]

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaManiac profilja