A VoIP-telefonálás nem kedvezőbb a Call by Callnál

2005. július 30.
1.5341
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
"Telefonáljon ingyen az interneten kereszül", hangzik a VoIP-szolgáltatók reklámszövege, azonban ez nem teljesen fedi a valóságot.

A német Warentest alapítvány nagyító alá vette több VoIP-szolgáltató ajánlatát és összehasonlította azt más társaságok tarifáival. Az alapítvány munkatársai megdöbbentő eredményre jutottak, mert habár a reklámban ingyen telefonálást ígérnek, a valóságban azonban csakis az szóban forgó, illetve partnerhálózatokat lehet térítésmentesen hívni.

A vonalas és mobilhálózatokkal való beszélgetésért már fizetniük kell a felhasználóknak. A Warentest tanulmányából kiderül, hogy a VoIP-telefonálás némely esetben többe kerül, mint a Call by Call előhívószámokkal kezdeményezett beszélgetések.

A VoIP használatához szükség van még szélessávú internet-előfizetésre is, ami szintén növeli a költségeket. Az alapítvány munkatársai azt javasolják mindenkinek, hogy csakis azok vegyék igénybe a VoIP-szolgáltatásokat, akik már rendelkeznek internetkapcsolattal, vagy a jövőben feltétlenül be akarják azt vezetni. Szerintük korántsem érdemes lecserélni a hagyományos telefont VoIP-re.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
XTomiX0029 profiljaBotyi profiljamarco profilja