A Sony Ericsson a leginkább környezetbarát

2008. március 05.
5.6751
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gömi profilja, adatai
Gömi
A Sony Ericcson telefonjai, a Dell és a HP asztail gépei, a Sony notebookjai a mezőny leginkább környezetbarát termékei a maguk kategóriájában - állítja a Greenpeace egy általuk végzett felmérés eredményére hivatkozva.

A tanulmány elkészítése során az elsődleges szempont az volt, hogy melyik cég milyen megoldásokkal igyekszik tenni a környezetmegóvás érdekében. Ünneplésre azonban nincs különösebb ok, az eredmény összeségében eléggé lesújtó képet mutat.

Részletes, minden részletre kiterjedő tanulmányt készített a Greenpeace, melynek eredményeit most, a CeBit alatt hozta nyilvánosságra. A felmérés témaköre mi más is lenne, mint az elktronikai cikkekből eredő hulladékok, melyekből évente nagyjából 30-40 millió tonna keletkezik becslésük szerint. Ezt érzekeltetendő a szervezet egyik szóvívője elmondta, hogy nagyjából 70 óránként egy Eiffel-Torony méretű szemétkupacot hozunk létre ezen hulladékokból, de az igazán élképesztő az, hogy ezek több, mint háromnegyed részét nem tudják újra feldolgozni, azaz egyáltalán nem környezetbarát.

A felmérés szerint viszont vannak olyan termékek is, melyek tudatosan, a környezetbarát mentalitás jegyében készültek, és újrahasznosíthatóak. Így a Greenpeace kiemelt néhány modellt az egyes kategóriákban. A prímet a Sony-Ericcson T650i (kép) telefonja vitte, igaz a pontozásos értékelés során ez a telefon is alig kapott többet, mint a megszerezhető pontok fele.
5 hozzászólás

Hori a (hun)

15 éve, 1 hónapja és 6 napja

Mostanra már biztos jobban ügyelnek a környezetvédésre a gyártókröhögő smiley

válasz erre

Vendég

15 éve, 10 hónapja és 2 napja

menő smileyjavascriptwtf smileyetHTML1('menő smiley')

válasz erre

Vendég

17 éve, 1 hónapja és 17 napja

nekem sony ericsson w 990i sem van mini számitógép menő smileykacsintó smileynyelvnyújtó smiley

válasz erre

Vendég

17 éve, 6 hónapja és 8 napja

szerintem ias a Sony Ericssonok a legjobbak ezt már az aksijuk miatt is kiérdemelték nekem w300i van.

válasz erre

Dante576

17 éve, 6 hónapja és 8 napja

A Sony Ericssonok a legjobbak!!!!!menő smiley

válasz erre
 
Minden hír, videó és cikk
CeBit 2008
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja