A Siemens valószínűleg mégis eladja, vagy felszámolja mobiltelefonos üzletágát

2005. január 18.
1.6111
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
Megbízható értesülések szerint a Siemens a korábbi cáfolatok ellenére nagy valószínűséggel felszámolja mobiltelefonos üzletágát, hacsak nem talál megfelelõ vevõre az utolsó pillanatban.

A Siemens jelenleg a negyedik legnagyobb mobiltelefon-gyártó a világpiacon. A német elektronikai óriáscég mobilrészlege mintegy 140 millió eurós veszteséget termelt csak a 2004-es negyedik negyedév folyamán. A brit lap szerint a végleges döntés a cég január 27-én megrendezésre kerülő, szokásos éves közgyűlésén születhet meg.

A Siemens szóvivője közvetlenül nem kommentálta az értesülést, ám azt megerősítette, hogy Heinrich von Pierer, a cég vezérigazgatója jelenleg is vizsgálja a részleg lehetséges jövőjével kapcsolatos elképzeléseket, illetve hogy a döntés és annak bejelentése az említett közgyűlésre várható. Az üggyel kapcsolatban von Pierer korábban azt nyilatkozta, hogy vagy orvosolni kell a felmerült problémákat, vagy pedig el kell adni, illetve szükség esetén fel kell számolni a vállalat mobilrészlegét. Később, december közepén a Siemens részéről tagadták az esetleges eladásról, vagy felszámolásról keringő értesüléseket, mondván, hogy csupán átszervezések várhatók a területen.

A sajtóban korábban felröppentek olyan találgatások, hogy esetleg az NEC, vagy a kínai Ningbo Bird venné meg a Siemens mobiltelefonos üzletágát, ám ezeket a híreket mindkét vállalat részéről cáfolták.

Kapcsolódó linkek:
Siemens Mobile
1 hozzászólás

Byking

20 éve, 9 hónapja és 26 napja

Ahhoz képest itthon csak nagy nehezen tudtam egy MT60-hoz hozzájutni, de végül is megérte, szupi jó készülék. Az előző Siemens M35-t 2 évig nyűstöltem, jól bírta, csak kicsi volt a kijelzője. Sajnálom a Siemens ezen döntését, mert szerintem már az újabb más által gyártottak nem lesznek ilyen strapa-bíróak. Csá

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaXTomiX0029 profilja