A Samsung megelőzte a Motorolát mobiltelefon-értékesítésben

2007. július 16.
1.5111
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
A Samsung negyedéves vesztesége ellenére (vagy éppen azért) értékesítési forgalomban megelőzte a Motorolát.

A második negyedévben 37,4 millió készüléket adott el, szemben a tavalyi 26,3 millióval. A Motorola ezzel szemben 35-36 millióra teszi saját második negyedévi értékesítését. Az előzést az olcsó kategóriába való beszállás tette lehetővé a Samsung számára. Nyereségessége terhére a Samsung fokozta eladásait az olyan feltörekvő országokban mint India és Kína, követve ezzel az ágazat vezető vállalata a Nokia stratégiáját.

Az elmúlt negyedévben erősen nyomot hagyott a Samsung mérlegén ez az értékesítési stratégia. Az EBIT eredmény 36 százalékkal 910,7 milliárd wonra (721 millió euró) és ezzel 2001 vége óta a legalacsonyabb szintre esett. A nyereség 5 százalékkal 1,42 milliárd wonra csökkent, az árbevétel ellenben 4 százalékkal 14,63 milliárd wonra emelkedett.

A mobiltelefonok értékesítésével kapcsolatos magasabb marketing költségek mellett a Samsung eredménye csökkenését még a memória áramkörök ára csökkenésének is tulajdonítja. Az árcsökkenés hatása több mint semlegesítette a vállalat költségcsökkentési igyekezetének eredményét.

A Samsung bizakodással tekint előre az idei év eredményére: "Bízunk benne, hogy a második negyedév az egyik legeredményesebb lesz cégünk történetében" - jelentette ki a konszern szóvivője. Minden egyes tevékenységi területen eredményjavulásra számítanak. Ez elsősorban a chip-üzletágra igaz, amely a második negyedévet meglehetősen gyenge eredménnyel zárta.

Egy lehetséges ellenséges átvételi kísérlettel szemben megfelelően felvértezettnek tekinti magát a konszern. "Fel vagyunk készülve egy ilyen próbálkozás visszaverésére" - jelentette ki a szóvivő. A dél-koreai Chosun Ilbo lap jelentése szerint Carl Icahn amerikai befektető és egy nemzetközi befektetési alap ellenséges kivásárlási akciót készít elő.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások