Arcfelismerő a mobilokba

2005. április 20.
2.4231
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
Az Omron cég mérnökei olyan megoldást fejlesztettek ki, ami új korszakot nyithat a mobil-biztonság világában, mégpedig arcfelismerő biztonsági zárral látják el a jövő maroktelefonjait.

Ezen metódus azonban csak olyan mobilok esetén alkalmazható, amelyek rendelkeznek beépített kamerával. A felhasználónak mindenekelőtt egy képet kell készítsen saját arcáról, és a telefonba telepített speciális szoftver a száj, az orr és a szem alapján lesz képes osztályozni az arcokat.

A telefon ezeken kívül még az arc 80 pontját rögzíti, hogy azonosítsa gazdáját. A jövőben nem kell majd megjegyezhetetlen PIN-kódokat beüssünk készülékünkbe, hogy feloldjuk a telefonzárat, mert egy fotó elkészítése elegendő lesz a nyitáshoz. A Scan-szoftvert most mutatták be Tokioban egy biztonsági megoldásokat nápszerűsítő bemutatón. Állítólag minden ismert mobil operációs rendszerrel kompatibilis a szoftver, és a japán vállalat mindent megtesz annak érdekében, hogy minél hamarabb eljuttassa új alkalkazását az európai kontinensre is.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
XTomiX0029 profiljamarco profilja