A Panasonic bemutatta a mini SD-kártyát

2004. február 29.
1.8421
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
A Panasonic bemutatta az eddigi SD-memóriakártyáknál 60%-kal kisebb mini SD-kártyát.

Az apró flashmemória-kártyát elsősorban mobiltelefonokba tervezték, ám adapter segítségével bármilyen szabvány SD-kártya funkciót támogató készülékkel kompatibilis. A Panasonic a kártyákat három, 32, 64 és 128 MB-os változatban fogja forgalmazni, Amerikában idén májustól, Európában pedig ősztől kezdődően. A mobiltelefonok funkcióinak sokasodásával párhuzamosan egyre nagyobb az igény a memóriabővítő kártyák iránt, másrészt a gyártók a készülékek folytonos méretcsökkentése miatt minél kisebb memóriakártyák használatát tartják szükségesnek.

A Panasonic mini SD-kártya 21,5x20x1,4 mm-es méretével és 1 gramm körüli súlyával jelenleg a világ legkisebb flashmemória-kártyája; nagysága a szabvány SD-kártyáénak alig 40%-át teszi ki. A 128 MB-os változat ezzel együtt 880 állóképet, vagy 2 óra 50 percnyi zenét tud tárolni, adatátviteli sebessége pedig 2 MB/s. Ez a sebesség hasznossá teheti nemcsak mobiltelefonok, de adapter révén bármilyen SD-kompatibilis készülék, például DVD-lejátszók, digitális tv-k, vagy nyomtatók és számítógépek közötti zökkenőmentes adattovábbításra. Emellett a kártya energiafogyasztása az akkumulátort használó mobilkészülékekhez van optimalizálva, így igen alacsony.

Az új mini SD-kártya a mobilkészülékek tervezőinek még nagyobb miniatürizálási lehetőséget, a felhasználóknak pedig változatlan minőségű flashmemória-használatot biztosít.

Kapcsolódó linkek:
Panasonic
1 hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Mordorer profiljamarco profiljaWickedSick profiljagery1113 profilja adambalonyi profiljatyber16 profilja