A nagy Zeemote party

2008. február 19.
3.1851
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
A Nintendo Wii elsöprő sikere a forradalmi irányításban rejlik, nem vitás.

A két darabból álló vezérlőeszköz, a Wiimote milliók fantáziáját ragadta meg és persze hamar követőre is talált az ötletes szerkezet. Az első valamire való utánzat mégsem a konzolos berkekben kíván hódítani, hanem furcsa mód a mobil telefonnal játszók egyre népesebb köreit célozza meg. A tegnap kezdődött Game Developers Conference-en be is mutatkozott a közönségnek a Zeemote.

A Zeemote leginkább a Wiimote Nunchuk eszközéhez hasonlatos. A kis szerkezet 4 gombot, valamint egy analóg kart hordoz magán és persze vezeték nélkül (Bloetooth) csatlakozik a mobil telefonokhoz. A tegnap esti GDC-s Zeemote partin stílusosan leleplezték a közönség előtt, hogy mire is képes az új szerkezet. Volt minden, mi szem-szájnak ingere. Pia, hangos zene és a persze csajok... Angelina Jolie kisasszony is kézbe vette az irányítást és lelkesen promotálta a mobilok Wiimote-ját. Jelenleg nincs a piacon a Zeemote-tal kompatibilis játék, de a Sega és az Eidos máris támogatják az új kiegészítőt és még idén elkészítik a perifériával kompatibilis gammáikat.

A nagy Zeemote party - 2. kép

Természetesen a konzolos veteránok mellett más, a mobil játékok fejlesztésében jártas stúdiók is felfigyeltek rá, mint például a FinBlade, vagy a Fishlabs és a jelek szerint szándékoznak is készíteni szoftvereket a kontrollerhez. A rendezvényen jelen volt a Sega-ék Sonic The Hedgehog-ja és az Eidos-ék Tomb Raider Anniversary-je játszható formában. Jelenleg nagyjábó 20 cím áll fejlesztés alatt, melyek teljes egészében támogatni fogják a perifériát. A külföldi kollégáink beszámolói szerint az eszköz meglepően komfortos érzés nyújt a felhasználók számára. A kérdés csak az, hogy ki lesz hajlandó egy plusz eszközt pakolni a zsebébe, mielőtt útnak indul a munkahelyre, vagy bárhová a nagyvilágba.

A nagy Zeemote party - 3. kép



#tv#
1 hozzászólás

 
Minden hír, videó és cikk
GDC 2008

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
Kisember001 profiljaBotyi profiljamarco profilja