A mobiltelefonos piacot is célba venné a Napster új szolgáltatása

2005. február 08.
1.7031
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
A Napster a múlt héten a hordozható zenelejátszókra is kiterjesztette letölthető digitális zeneszámokat kínáló előfizetéses szolgáltatását, ám képviselőjük szerint hosszabb távon a mobiltelefonos felhasználók számára is szeretnék azt elérhetővé tenni.

Lianne Sherman, a cég nagy-britanniai részlegének általános igazgatója elmondta, hogy a Napster tárgyalásokat folytat különféle készülékgyártókkal és mobilszolgáltatókkal arról, hogy a jövőben a felhasználók előfizetéses konstrukcióban mobiltelefonjaikról is hozzáférhessenek a vállalat digitális zeneszámokat tartalmazó adatbázisához.

Sherman szerint a cég szeretné kiterjeszteni az új „Napster To Go” alkalmazást a mobiltelefonokra, az autós audio eszközökre, és a különféle egyéb hordozható készülékekre is. A terv hátterében az az üzleti megfontolás áll, hogy míg jelenleg mintegy 20 millió hordozható zenelejátszó van forgalomban, addig csak tavaly több mint 600 millió mobiltelefont értékesítettek világszerte. Az új modellek közül több is alkalmas zenelejátszásra, ráadásul az ilyen készülékek aránya egyre nő.

Nem a Napster az egyetlen online zeneforgalmazó, amely felismerte a mobiltelefonokban rejlő lehetőséget – az Apple már korábban aláírt egy megállapodást a Motorolával, amelynek keretében a mobilcég az iTunes szolgáltatással kompatibilis készülékeket fog gyártani. A korábban ingyenes, és ezért a lemezkiadók által ostorozott Napster szolgáltatásának legalizálása és fizetőssé tétele óta egyelőre nem ért el átütő üzleti sikereket; a cég előfizetőinek száma tavaly 270 ezerre rúgott.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja