A második negyedévben háromszor annyi Symbian okos telefont adtak el, mint tavaly ilyenkor

2005. augusztus 20.
2.1811
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
A Symbian mobiltelefonos szoftvercég legfrissebb adatai szerint az idei második negyedévben háromszor annyi az operációs rendszerükkel felszerelt okos telefont hoztak forgalomba, mint egy évvel korábban.

Ez számszerűen 7,8 milló készüléket jelent, szemben a 2004 második negyedéves 2,6 millióval. Negyedévről negyedévre elosztva mintegy 16,4%-os volt a növekedés. A Symbian a Nokia, az Ericsson, a SonyEricsson, a Panasonic, a Siemens és a Samsung tulajdonában van, és a gyarapodás nagyrészt a céget 47,9%-ban birtokló Nokia okos telefonjainak köszönhető.

A mobilóriás ugyanis a Canalys piackutató adatai szerint a tavaly félévi 33,3%-ról mostanra 54,9%-ra növelte részesedését a PDA-jellegű funkciókkal felruházott mobilok piacán úgy, hogy eladott készülékei számát közel két és félszeresére növelte. A Symbian operációs rendszerrel ellátott okos telefonok, nagyrészt ennek köszönhetően, jelenleg a világpiac 62,8%-át birtokolják, szemben az egy évvel ezelőtti 41%-kal. Az idei első félév végén 54 Symbian-alapú mobileszköz, köztük 16 harmadik generációs telefon volt forgalomban, míg tavaly ilyenkor ez a szám csak 23 volt. Jelenleg körülbelül 50 új modell áll fejlesztés alatt.

Nigel Clifford vezérigazgató szerint a növekedés látványosnak mondható, ugyanakkor a Symbian telefonok még mindig csak viszonylag kis hányadát teszik ki az összes eladott mobilnak. Ebből kifolyólag a cég stratégiájának lényege az, hogy a Symbian szoftver utat törjön magának az olcsóbb vagy közepes árú, nagy tételben forgalomba kerülő készülékekhez is.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja