A halál oka: felrobbanó mobiltelefon-akku

2007. július 06.
1.6141
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
Szomorú hír, hogy megtörtént a világ első halálos kimenetelű mobiltelefon-akkus balesete, a felrobbanó elem végzett a készülék tulajdonosával.

Sok szó esett már arról, hogy az ipar nem képes az akkuk fejlesztésének terén lépést tartani a hordozható eszközök fejlődésével. A nagy áttörés világosan láthatóan hiányzik, a rövid készenléti idők és állandó minőségi problémák hatalmas szériák eladásait vetik vissza a noteszgépektől a mobiltelefonokig, nem mennek ritkaságszámba a leolvadó sarkú noteszgépek és a horribilis költséggel járó több százezres visszahívások.

A legfrissebb jelentések szerint Kínában egy férfi saját mobiljának áldozata lett, miután az akku felrobbant. A források nem közlik a sem a készülék gyártóját, sem típusát, de mindenképpen aggodalomra ad okot az, hogy a világ legtöbb mobilkészüléke Kínából érkezik, és a baleset körülményei sem megnyugtatóak. Az áldozat ugyanis egy 22 éves életerős férfi, a készülék pedig nem töltés alatt állt, hanem a zsebében volt. Az akku robbanása beszakította az áldozat egy bordáját, és annak részeit, illetve a telefon darabjait a férfi szervezetének belseje felé lökte, és ezek sajnos elérték a szívet, ez a közvetlen halálok. A helyi hatóságok azonnal vizsgálatot rendeltek el az ügyben.
nincs még hozzászólás

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja