A bajor iskolákból az MP3-lejátszókat is száműznék

2006. április 11.
1.5641
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
Alig egy héttel azután, hogy a bajor hatóságok betiltották a német szövetségi tartomány iskoláiban a mobiltelefon használatát, most azt fontolgatják a hivatalos szervek, hogy a különböző hordozható zenelejátszókat is száműznék az oktatási intézményekből.

Az ötlet a bajor kultuszminisztertől, Siegrfied Schneidertől származik, aki ezen javaslata után rögtön támadások kereszttüzébe került. Így például a német Tanári Szövetség éles kritikával illette a kezdeményező politikust, mondván, hogy a tervezett tiltószabályzat nemcsak hogy értelmetlen, de egyben kivitelezhetetlen is, és egyáltalán nem pedagógiai alapokon nyugvó elgondolás.

"Helyezzünk el esetleg fémdetektorokat a bejáratoknál, és minden iskolába járó diákot motozzunk meg? Egy tanár feladata leginkább az lenne, hogy rávezesse tanítványait a hordozható médialejátszók helyes használatára"- adott hangot véleményének Josef Kraus, a Tanári Szövetség elnöke.

A szóban forgó német tartományban múlt hónap végén tiltották be a mobilok használatát az oktatási intézmények területén, ugyanis egy szúrópróbaszerűen végzett vizsgálat során számos diák készülékén erőszakos illetve pornográf tartalmakat találtak a rendőrség emberei. A bajor kultuszminiszter azzal indokolta eme új javaslatát, hogy nem csak a maroktelefonok alkalmasak a fotók és videóanyagok tárolására, hanem a hordozható médialejátszó-készülékek is.
1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 7 hónapja és 9 napja

[Tiltott felhasználó!]

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja