2008-ig blokkolják a VoIP-hívásokat Kínában

2006. március 21.
1.5771
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
A kínai hatóságok a következő két évben továbbra is blokkolni fogják a számítógépekről telefonra történő internet-alapú híváskezdeményezéseket - nyilatkozta a Financial Times-nak Wang Leilei, a kínai Tom Online internetes portál vezérigazgatója.

"A kormány 2008 előtt nem fogja kiadni a legális működtetéshez szükséges VoIP-licenceket" - mondta Wang. A hatóságok az erre vonatkozó rendelet életbe léptetését minden valószínűség szerint azért halogatják, mert szerintük az internetes telefonálást kínáló cégek versenyképes riválisai lehetnek az állam legnagyobb telekommunikációs társaságainak.

A VoIP legalizálása esetén jócskán megcsappanhat a China Telecom illetve a China Netcom konszernek forgalma.

Az elmúlt években a China Telecom távolsági, illetve külföldi hívásokból származó bevétele mintegy 15%-kal esett vissza köszönhetően az ügyfelek mobiltársaságokhoz való elvándorlásának, most pedig az olcsó internetes telefonszolgáltatók jelentenek nagy veszélyt a vállalat számára. Az ország kormánya így tehát a VoIP-licencek kiadásának folytonos késleltetésével próbálja megelőzni a versenyhelyzet kialakulását.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Kisember001 profiljaPatrik94 profilja