2007 februárjában csökkennek a mobil végződtetési díjak

2006. december 21.
1.5111
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) Tanácsa nem fogadta el a szolgáltatók által benyújtott költségmodelleket és kihirdette a 2007.

február 2–től érvényes mobil végződtetési díjakat. Eszerint a Magyar Telekom/T-Mobile-nak a hálózatába irányuló vezetékes és mobil hívások végződtetési díját a jelenlegi átlagosan 27,17 Ft/percről 23,17 Ft/percre, a Pannonnak percenként 29,44 Ft-ról 24,44 Ft-ra, a Vodafone-nak pedig 32,61 Ft/percről 26,16 Ft/percre kell csökkentenie, jelentette be az NHH kedden.

Az NHH a következő három évre szóló határozatával kiszámíthatóvá és átláthatóvá teszi a piaci folyamatokat, és fokozatosan megszünteti a jelentős piaci erejű szolgáltatók által alkalmazott díjak közötti különbséget, mondta Pataki Dániel, az NHH elnöke.

Mint mondta, az NHH folytatja a végződtetési díjak 2005-ben megkezdett következetes csökkentését és ezzel teret ad a vezetékes- és mobiltelefon-szolgáltatás fogyasztói árának további mérséklődéséhez.

Az NHH Tanácsa október elején tette közzé határozatát, amelyben kimondta, hogy 2009 január elsejére három lépésben mindhárom magyarországi mobilszolgáltató hálózatában költségalapú szintre kell csökkenteni a szolgáltatók közötti elszámolás alapját jelentő nagykereskedelmi végződtetési díjat.

A tanács októberi határozata alapján a szolgáltatóknak 40 nap állt rendelkezésükre, hogy beadják saját költségmodelljüket, bizonyítandó, hogy költségalapú díjuk eltér a tanács által megállapítottól.

A napszaktól független költségalapú végződtetési díj az NHH költségmodellje szerint percenként 16,84 Ft.

A három szolgáltató közül saját modellt a T-Mobile és a Vodafone adott be, de ezeket a tanács szakmai hibák miatt nem tudta elfogadni, így az októberben már jelzett díjakat hirdeti ki a mostani ármegállapító határozatával.

A végződtetési díjak 2007. február 2-án, majd ezt követően 2008. és 2009. január elsején csökkennek. Az NHH Tanácsa által megállapított költségalapú díj alapján a Magyar Telekom/T-Mobile-nak minden alkalommal 14,74 százalékkal, a Pannonnak 16,99 százalékkal, a Vodafone-nak pedig 19,77 százalékkal kell csökkentenie a hálózatában alkalmazott végződtetési díjat.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljatotyak profiljaManiac profilja